Rutin kontroller ve temizlik için yılda en az iki kez diş hekimine gidilmesi önerilir. Ancak diş hekiminiz, ağız sağlığı ihtiyaçlarınıza göre daha sık ziyaretler önerebilir.
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
Çürükleri önlemek için dişlerinizi günde iki kez florürlü diş macunu ile fırçalayın, günlük olarak diş ipi kullanın, şekerli ve asitli yiyecek ve içecekleri sınırlayın ve temizlik ve kontroller için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin.
Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti hastalığı, dişlerinizi çevreleyen ve destekleyen dokuların bir enfeksiyonudur. Kırmızı, şiş ve kanayan diş etlerine neden olabilir ve tedavi edilmezse diş kaybına neden olabilir.
Diş eti hastalığını önlemek için, düzenli olarak fırçalayarak ve diş ipi kullanarak, antimikrobiyal gargara kullanarak, sigarayı bırakarak ve düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret ederek iyi bir ağız hijyeni uygulayın.
Diş implantları, eksik dişleri değiştirmek için popüler bir seçenektir. Yeni bir diş veya köprüyü desteklemek için çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen yapay diş kökleridir.
Kanal tedavisi, enfekte veya iltihaplı bir diş özünü tedavi etmek için yapılan bir prosedürdür. İşlem sırasında enfekte pulpa çıkarılır ve diş temizlenir ve mühürlenir.
Diş beyazlatma, kaplamalar, diş yapıştırma ve ortodontik tedavi dahil olmak üzere gülüşünüzün görünümünü iyileştirmek için birçok kozmetik diş hekimliği seçeneği vardır.
Evet, reçetesiz beyazlatma ürünleri, beyazlatma şeritleri ve diş hekiminiz tarafından sağlanan özelleştirilmiş beyazlatma tepsileri dahil olmak üzere birçok evde diş beyazlatma seçeneği vardır.
Diş tacı, şeklini, boyutunu ve gücünü eski haline getirmek için hasar görmüş veya çürümüş bir dişin üzerine yerleştirilen diş şeklinde bir başlıktır.
Çürümüş diş, şiddetli diş ağrısı veya kırık diş gibi dişle ilgili acil bir durumunuz varsa, acil bakım için hemen diş hekiminizle iletişime geçin.
Şiddetli diş ağrısı, kırık diş veya yerinden çıkmış diş gibi dişle ilgili acil bir durumunuz varsa, mümkün olan en kısa sürede tedavi görmek önemlidir. Randevu almak için diş hekiminizi veya acil bir diş kliniğini arayın. Bu arada, şişmeyi azaltmak için etkilenen bölgeye soğuk kompres uygulayabilir ve gerektiğinde reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları alabilirsiniz.